Exclusief vertegenwoordigd door Active Group

De Swivl CX Series verandert een mobiel apparaat in een presentatietool die jouw als presentator of docent volgt en alle interactie in een klas of vergadering opneemt. Hierdoor is de Swivl een uitstekend hulpmiddel voor hybride lesgeven, flipping the classroom, coaching en zelfreflectie.

Online en real-time delen van informatie

We kunnen er niet meer omheen: het online en real-time delen van informatie via social media. Dagelijks wordt er enorm veel informatie beschikbaar gesteld. De berichtgeving op alle kanalen wordt steeds invloedrijker. Een filmpje ter verrijking van een presentatie of een college is al bijna niet meer weg te denken. De interactiviteit met beeld en geluid neemt snel toe. Hoe mooi is het als eigen vergaderingen, lessen, trainingen, presentaties en colleges op een veilige en eenvoudige manier vastgelegd kunnen worden op video?

Met de Swivl Camera Robot is dit op een laagdrempelige manier mogelijk. Alle gewenste momenten kunnen direct worden opgenomen met tablet/smartphone en de video is in een fractie van een seconde online beschikbaar binnen een beveiligde omgeving. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken over de privacy van de opname en kan de opname via de “Sharing tools” veilig gedeeld worden binnen de eigen organisatie. Bovendien gaat waardevolle bedrijfs- of trainingsinformatie op deze manier niet verloren en kunnen video’s online achteraf worden gevolgd of nogmaals worden geraadpleegd. Met Swivl is live streaming ook mogelijk.

10 mogelijkheden met de Swivl

Hoe werkt de Swivl?

Je gebruikt de Swivl samen met een smartphone of tablet. Je plaatst een tablet in de Swivl, deze zorgt ervoor dat de camera continu op de spreker is gericht. De Swivl draait 360 graden rond en kan zelfs een klein beetje op en neer bewegen. De spreker draagt daarvoor een zender om zijn nek. Met behulp van deze zender kan de spreker zijn presentatie bedienen of een opname starten/beëindigen op de smartphone of tablet. De zender neemt ook het stemgeluid van de docent op. Vervolgens kun je achteraf de opname bewerken en online plaatsen in de Swivl Cloud omgeving.

De Swivl omgeving bestaat dus eigenlijk uit drie onderdelen.

1. Swivl Robot

De Swivl Robot volgt de leraar terwijl de meegeleverde markers de audio in de klas opneemt.

2. Swivl Teams app

Swivl-app voor mobiele apparaten kun je video’s opnemen en uploaden naar de Swivl cloud, met of zonder verbinding met een Swivl-robot. Als je verbonden bent met de robot, kun je ook livestreamen.

3. Swivl Teams cloud

De veilige online cloud van Swivl maakt het gemakkelijk video’s te bewerken en op te slaan. Dit is ook de plek waar feedback gegeven kan worden.

Wanneer je een video op wilt nemen met de Swivl ben je binnen twee minuten klaar om te beginnen. Geen gestoei met instellingen, gewoon opstarten en opnemen. Wat je nog wel nodig hebt is je eigen mobiel of tablet en misschien een standaard voor de Swivl.

Swivl les

De Swivl cloud

Veelgestelde vragen

Het is mogelijk om met de Swivl te livestreamen via Teams, Zoom, Google meet of Webex.

Wanneer je deze les ook wilt opnemen gebeurt dit wel in de omgeving van de livestream app. Als je de opname direct in de Swivl Cloud omgeving wilt uploaden kan dat alleen met een standalone opstelling, lees daarvoor dit artikel.

Het is ook mogelijk om de opname van de liveastream app achteraf handmatig te uploaden in de Swivl cloud.

Ja, dit is mogelijk. Wij verkopen uitbreidingssets van 2 zenders. Het is mogelijk om tot maximaal 5 zenders te verbinden met het Swivl basisstation.

Dat is helemaal afhankelijk van het gebruik. Wil je de Swivl inzetten als coachingmiddel, opnames opslaan en delen met andere gebruikers dan raden we aan om gebruik te maken van tenminste 1 Swivl pro licentie.

Gebruik je de Swivl alleen om online meetings via Teams, Zoom of Google meet te houden, dan is een Swivl Pro licentie niet noodzakelijk.

Voor de volledige Swivl ervaring raden we wel aan om een Swivl licentie aan te schaffen.

Nee, wanneer je kiest voor opname via een livestream app wordt de opname in deze omgeving opgeslagen. Alleen reguliere videos worden direct opgeslagen in de Cloud. Wel zijn er twee omweggetjes wanneer je een livestream opname wilt uploaden in de Swivl cloud.

  1. Je kunt een opgenomen video via het platform handmatig uploaden in de Swivl cloud.
  2. Je kunt je scherm van de computer wanneer er een meeting is gestart. Dit doe je via het Swivl platform zodat deze direct in de Swivl cloud staat. Klik hier voor de stap voor stap uitleg.

Behoefte aan advies?

Laat svp je gegevens achter. we nemen binnen één werkdag contact op.

Een greep uit onze SWIVL gebruikers

Swivl recensies en een greep uit onze andere referenties

Swivl Camera Robot - opnemen en delen

SWIVL recensies

Door Aad van de Drift en Dustin Dijkstra

Klik hier
Montessori Amsterdam referentie

"Active Group gaf ons, naast informatie, vooral goed advies"

Meer info
logo-viertaal

"Ze leveren maatwerk en snelle support. Active Group reageert altijd snel"

Meer info
Vivente_Groep_logo

"Active Group blinkt uit in 'net dat stapje' meer!"

Meer info
kinderrijk kinderopvang

"Bij jullie gelukkig geen stropdassen cultuur"

Meer info