Padcaster

Padcaster maakt professionele video’s maken toegankelijk met kits speciaal gecreëerd voor de iPad. Bezoek de website van de producent voor meer informatie.

Partner NL & BE

Active Group is exclusief vertegenwoordiger van Padcaster in Nederland en België.

Padcaster studio

De volledige mobiele kit om eenvoudig video opnames te maken. Zeer geschikt voor het onderwijs.

Webshop

Bekijk Padcaster Studio en Verse en de bijhorende accessoires in onze webshop.

Padcaster Studio

Maak eenvoudig nieuws-items met de mobiele iPad video studio!

Padcaster Studio – de uitgebreide mobiele video studio verandert je iPad in een mobiele productie studio. Maak eenvoudig video’s of live reportages, waar je ook heen gaat. De studio bevat een robuuste, multifunctionele iPad case die de iPad transformeert in een totale mobiele productie studio. De studio bevat alle benodigde onderdelen zoals microfoons, lenzen, statief, autocue en een handige rugtas.

De Padcaster Studio is uitermate geschikt voor mobiel gebruik. Dit komt door het lichte gewicht, de bijgeleverde dolly wheel en het stevige robuuste design. Een robuuste aluminium frame van militaire kwaliteit beschermt de iPad en alle essentiële elementen van de Padcaster Studio om er zeker van te zijn dat je altijd de juiste videoshot kunt maken waar je ook bent.

Scholen en bedrijven, maar ook filmmakers en journalisten gebruiken Padcaster al als totaal oplossing voor video opnames op verschillende locaties zonder ingewikkelde technische kennis. Maak gebruik van je favoriete editing software om de video te bewerken.

Padcaster Studio is de vernieuwde versie van de Padcaster Ultimate Studio, waarmee het leven van een flexibele filmer nog makkelijk is.

Mogelijkheden

  • Creeer je eigen nieuwszender met (school)aankondigingen.
  • Live-stream sportactiviteiten of diploma-uitreikingen.
  • Ontwikkel digitale vaardigheden bij leerlingen.
  • Ontwikkel presentatievaardigheden.

Lees de case study van de Olive Tree School uit Bolton.

Padcaster Verse

Verse like a Pro

Padcaster Verse is een frame speciaal ontworpen voor je smartphone. Er zijn drie varianten beschikbaar: Padcaster Verse Mobile Media Kit, Padcaster Verse Go en Padcaster Verse Grip.

Padcaster Verse is de ultieme oplossing voor mobiele videomakers. Of je nog een beginner bent of een ervaren filmer, hij is geschikt voor iedereen en elk gebruik. Verse wordt al door veel journalisten enthousiast gebruikt.

Cameraploegen worden steeds mobieler en vloggers willen geen zware camera’s meer mee dragen. Bovendien beschikt bijna iedereen tegenwoordig wel over een smartphone waarmee je video opnames in hoge kwaliteit maakt. Het enige wat er nu nog ontbreekt om je opnames er professioneler uit te laten zien is een smartphone kit. Met deze kit van Padcaster krijg je een stabieler beeld in je opnames door middel van de Tripod. Met het statief heb je geen cameraman meer nodig.

Selecteer de juiste Padcaster Verse en statief voor het scenario waarin je je bevindt. De G-POD is ultra flexibel zodat je deze ook in kunt zetten als het gekozen oppervlakte niet waterpas is. De XPOS is een stabiele ‘pistol-grip tripod’ waarbij er zich in één van de poten ook nog een powerbank bevindt zodat je je apparaat tijdens het filmen altijd tegelijkertijd kunt opladen. Zo heb je altijd het juiste statief beschikbaar voor elke situatie.

De video zelf neem je gemakkelijk op met bijvoorbeeld je eigen smartphone, GoPro, DSLR camera of kleine tablet.

Padcaster Studio

Padcaster Studio bevat:

De Padcaster Studio bevat een iPad Case, unidirectionele microfoon, stick microfoon, lavalier, wide-angle lens, dolly wheel, supershade, telelens, statief, autocue, greenscreen, audio splitter, LED licht, en een rugtas.

Statief

De super stabiele statief van Padcaster zorgt er voor dat de iPad altijd stevig staat tijdens de opnames. Naast de geleverde statief is het mogelijk om de kit uit te breiden met een tafel model statief of een dolly weel, waarmee je het statief eenvoudig kunt verplaatsen van locatie zonder schokken te veroorzaken tijdens de opname.

iPad Case

De stevige aluminium case zorgt ervoor dat je eenvoudig accessoires zoals een microfoon, licht of een lens kunt bevestigen aan de iPad.

De Padcaster Case is beschikbaar voor de volgende modellen iPad: iPad 10.5, 6th Gen 2018, 5th Gen 2017, Pro 9.7, Original, Mini 4, Mini 1-3, Air 2, Air. 

Teleprompter/ autocue

De mini teleprompter (met hoge kwaliteit 70/30R beam splitter glass) staat binnen enkele minuten paraat en is perfect voor interviews, ochtendnieuws, on-location nieuws, video bloggers etc. De mini teleprompter werkt met elke smartphone en met een aantal gratis teleprompter apps.

Lenzen

Zorg voor professionele kwaliteit video opnames met de Padcaster .5x Wide Angle lens (groothoeklens).

Greenscreen

De greenscreen ontvouwt zich eenvoudig naar een royale 5’x7′ zodat je altijd een mobiele achtergrond beschikbaar hebt. Klaar met de opname? Ruim de greenscreen dan weer eenvoudig op met de kleine bijgeleverde opbergtas.

Unidirectionele microfoon

De unidirectionele microfoon van Padcaster is een condensatormicrofoon van professionele kwaliteit. Geluiden aan de voorkant van de microfoon worden geregistreerd, waar geluiden erachter geëlimineerd worden. Door middel van de drie positieniveaus (-10 dB, 0 dB en +10dB) is het mogelijk om zowel luide als zachte geluidsbronnen op te nemen. Ruis wordt daarnaast vermindert door middel van een filter. De stevige anti-schok bevestigingsmechanisme zorgt ervoor dat er zowel binnen als buiten opgenomen kan worden.

LED Licht

Het LED licht zorgt voor een helder daglicht met een verrassend groot bereik! Je kunt de helderheid eenvoudig aanpassen aan de situatie. Door de draaibare nek kun je daarnaast eenvoudig de positie aanpassen. Door de cold shoe-adapter bevestig je de LED aan het frame van de Padcaster.

Stick microfoon

De Stick Mic is een dynamische microfoon geschikt voor het weergeven van zeer solide hoge en lage tonen in het frequentiespectrum. De gebruikte cardioïde patronen zijn zeer geschikt voor het onderdrukken van ongewenste geluiden in een live omgeving.

Audio Splitter

Via de Audio Splitter bevestig je eenvoudig een microfoon en koptelefoon aan de iPad zodat je eenvoudig geluid kunt opnemen en kunt monitoren. Een uiteinde bevat een MALE TRRS (Tip, Ring, Ring, Sleeve) om te verbinden met de iPad ingang. Het andere uiteinde splitst in een 3.5 mm (mini) stereo headphone jack en een 3.5mm (mini) microfoon input.

Lavalier

De Lavalier is een multi-directionele microfoon die speciaal ontworpen is voor lezingen, vergaderingen of andere toepassingen waar een bescheiden, niet in het oog springende microfoon gewenst is die eenvoudig aan kleding kan worden bevestigd.

Rugtas

De Padcaster rugtas is een volledig gevoerde camera tas van waterdichte nylon met vijf vakken zodat alle accessoires veilig opgeborgen kunnen worden. De verstelbare riem en opbergtas zorgt ervoor dat je eenvoudig een klein statief kunt vastmaken aan de rugtas zodat je de volledige kit makkelijk mee kunt nemen. De elastische regenhoes beschermt de volledige uitrusting tijdens een regenbui.

Dolly Wheel

Padcaster Dolly Wheel is een aanpasbare tripod dolly met rubberen wielen. De Padcaster Dolly wheel is ideaal om eenvoudig een statief zonder schokken te verplaatsen tussen locaties. Via de remmen op de wielen is het mogelijk om de dolly vast te zetten bij opnames vanaf een vaste positie. De poten van de dolly kan eenvoudig ingeklapt worden zodat deze handig meegenomen kan worden naar een externe locatie.

 

Supershade

De Padcaster Supershade blokkeert licht zodat je er geen last van hebt als je wilt gaan filmen. De multifunctionele Supershade biedt een stevige en harde hoes, biedt privacy en heeft een geïntegreerde standaard zodat je makkelijk je beeldmateriaal terug kunt kijken. Trek eenvoudig de bovenkant open en vergrendel de zijflappen om een totale dekking van drie zijdes te creëren tegen ongewenst licht.