Bijna alle touchscreens werken met een pen maar ook met uw vinger als schrijf of aanwijs device.  Door de komst van COVID-19 is het zaak om alle oppervlakken die mensen aanraken goed te reinigen.  Regelmatig reinigen wordt aanbevolen om een goede hygiëne te behouden. Gebruik hiervoor een 100 procent  katoen Microvezel doekje. Maak dit doekje een klein beetje vochtig en reinig hier het oppervlak mee. Het doekje mag niet te vochtig zijn waardoor het vocht op het schoon te maken oppervlak naar beneden gaat druppelen. Hierdoor zou er vocht in de elektronica (met name de touch/infrarood rand) kunnen lopen waardoor deze defect kan gaan. Als dit gedaan is, dient het Microvezel doekje voorzien te worden van een klein beetje 90% Ethanol. Maak het scherm en alle oppervlakken die aangeraakt worden vervolgens schoon met dit doekje. Ook de pennen die gebruikt worden bij het scherm reinig je op deze manier. Voor docenten is het wellicht een goed idee om deze een eigen pen te geven waar alleen de docent zelf mee schrijft op het bord.

Let wel op. De meeste schermen maken gebruik van pennen die niet voorzien zijn van enige vorm van elektronica. Hierdoor zijn deze goed te reinigen. Mocht u werken met pennen van andere merken schermen die hier wel gebruik van maken wees dan extra voorzichtig met het reinigen zodat er geen vloeistoffen in het elektronica gedeelte van de pen terechtkomen.

Op deze manier reinigt u dus grondig uw device en zorgt ervoor dat er geen virus overdracht plaats kan vinden. Overigens geld dit reinigen natuurlijk ook voor onze Antibacteriële schermen.  Covid-19 is immers geen bacterie, maar een virus die effectief gedood kan worden door het gebruik van de Ethanol.