Swivelen met de Swivl: oftewel gemakkelijk actief een les opnemen of online afspelen. Onlangs schreef Aad van der Drift een artikel over de Swivl in ICT Nieuws over zowel de functie als toepassing van de Swivl. Aad van der Drift omschreef Swivelen als volgt:

“Onder Swivelen zou je kunnen verstaan een heel eenvoudige manier om met eigen iPad of Androidtelefoon lessen op te nemen. Wie wel eens een les opneemt of een instructie maakt moest achter de camera plaatsnemen of kreeg een statisch beeld. Daarbij was het geluid vaak niet van een al te beste kwaliteit. Bij de Swivl volgt de camera de spreker en wordt het geluid met een verrassend goede kwaliteit opgenomen.”

Lees hier het artikel Swivelen met de Swivl van Aad van der Drift op de website van ICT Nieuws.

De Swivl maakt van je les een instructievideo

Dustin Dijkstra schreef onlangs ook een artikel over de Swivl. In zijn artikel belicht hij de toepassingen van de Swivl in het onderwijs. Zo schrijft Dustin: “Er zijn verschillende toepassingen te bedenken voor de Swivl in het onderwijs. Docenten die een presentatie geven aan de klas kunnen deze presentatie opnemen en vervolgens het beeld, geluid en de slides delen in de electronische leeromgeving. Dit kan handig zijn voor leerlingen die niet in de les aanwezig kunnen zijn of voor leerlingen die de les nog eens willen terugkijken”.

Lees hier het artikel De Swivl maakt van je les een instructievideo van Dustin Dijkstra op de website van APS.

Bekijk ook onze andere artikelen over de Swivl:
Eigen video’s in een fractie van een seconde online met de Swivl
Active Group genomineerd voor Benelux Office Products Awards met de Swivl
– Of bekijk op ons youtubekanaal de video Introductie van de Swivl.